Ördögfióka a családban?

  • baleset
  • balesetbiztosítás
  • gyerek
  • gyerekbiztosítás
  • gyermekbaleset

Jön a jó idő, futás a szabadba! Fára mászás, fogócska, bunker-építés és a többi. Nem lehetünk ott mindenhol gyermekünk árnyékaként, de megtehetjük a tőlünk telhető maximumot: felkészíthetjük őket legjobb tudásunk szerint a nagybetűs élet fokozottan balesetveszélyes helyzeteire. Már csak arra kell rájönnünk, vajon milyen válogatott rosszaságokon járhat az eszük...

Bármennyire is régen jártunk hasonló cipőben, meg kell próbálnunk a kis dzsungelharcosok fejével gondolkodni, hogy az ő szemszögükből mérhessük fel a kalandra csábító szituációkat. Íme, néhány ötlet, mi járhat a fejükben, miközben szórakozást keresnek az aprótalpúak:

  • A játszótéren: „Persze, lehet úgy játszani, ahogy mindenki más, na de mennyivel izgalmasabb feszegetni a határainkat!” Átfordulni a hintával, sőt, abból minél messzebbre kiugrani örök klasszikus, valószínűleg mi is próbáltuk annak idején. A bekötött szemmel való fogócska a mászókán (!) vagy az onnan való fejjel lefelé lógás talán merészebben hangzik egy-két fülnek, ám bizony ezek is létező kedvtelések a kreatív rosszcsontok között.
  • Otthon, édes otthon: „Miért ne ugráljunk egyik ágyról a másikra, vagy vegyük elő apa darts-készletét és dobálgassunk a falat, rosszabb esetben egymást a tesóval? Még izgalmasabb, ha ezt lefelé futva a lépcsőn tesszük, ahonnan akár le is ugorhatnánk egyszerre 5 lépcsőfokot!”
  • Szeretett kertünk: „Itt az ideje kardoznunk a gereblyével, esetleg a kapával, annak a kicsinek úgyis rövid a nyele! Fára majd utána mászunk, de most biztosan felmegyek a legfelső ágára, annyi szent, hiszen onnan ellátni a következő városig, olyan magas!” Ismerős gondolatok, ugye?
  • A rettegett utca: „Versenyezzünk, melyikünk ér le bicóval hamarabb az utca végére azon a meredek lejtőn, de most úgy, hogy nem fogjuk a kormányt! Ha ez sikerül, akkor legurulhatunk a lépcsőn is, szerintem sikerül, láttam már egy csomó embert letekerni rajta.”
  • A parkban: „Csináltam egy új csúzlit, nézzük meg, milyen erősen tudok lőni vele! Tartsd a fejed fölé kicsit azt a faágat, fogadjunk, hogy elsőre eltalálom rajta valamelyik levelet, de ne mozdulj meg!”

Ahogy cseperednek, egyre több kalandra vágynak, világfelfedező kísérleteik során pedig sokszor csak a fejünket fogjuk, rosszabb esetben pedig megyünk a sebészetre. A széltől ugyan nem óvhatjuk meg őket, baj esetén viszont megadhatjuk nekik a tőlünk telhető legmagasabb fokú gondoskodást.

Sokan gondolják, hogy lakásbiztosításuk keretei között igényelt kiegészítő balesetbiztosításuk lefedi a kérdéses területet, azonban ez nem teljesen igaz. Az önálló balesetbiztosítások ugyanis kiugró magassággal múlják felül kiegészítő biztosításként megkötött társaikat, térítésük nagysága szinte össze sem hasonlítható. Gyerekekre kiterjedő balesetbiztosítást az egész családra – de legalább egy felnőttel együtt – van lehetősége kötni oldalunkon, mellyel több oldalról védi szeretteit, mint gondolná.

Egy önálló balesetbiztosítás megléténél például csonttörés esetén akár több százezer forintos segítségre is számíthatunk, amely lehetőséget ad rá, hogy gyermekünknek a legszínvonalasabb orvosi ellátást biztosíthassuk, de a keresetkiesést is kellően kompenzálhatja, ha a szülőnek is otthon kell maradni. A lakásbiztosításokba foglalt alapszintű balesetbiztosításoknál ezzel szemben öt-tízezer forintnál magasabb összegre nem igen számíthatunk; azonban van egy jó hírünk: amennyiben mindkettővel rendelkezünk, többszörös kifizetésre vagyunk jogosultak, tehát mindkét biztosításunkból megkapjunk a szerződésben foglalt összegeket.

A balesetbiztosítások azonban egy csonttörésnél történő díjkifizetésnél sokkal messzebbre mutatnak. A terméktájékozatókra kattintva megismerheti a biztosítók egyedi ajánlatait, kalkulátorunk összehasonlító mezőjében pedig az eltéréseket is világosan láthatja.

Számolja ki néhány kattintással, milyen balesetbiztosítások érhetők el családja igényeire szabva, hasonlítsa össze őket, majd kössön biztosítást okosan!

2019 február 20.

Legfrissebbek

2023 november 28.
lakásbiztosítás, balesetbiztosítás

Sokan talán nem is tudnak róla, hogy egyéb biztosításaik is tartalmazhatnak balesetbiztosítási fedezetet. Pedig számos lakásbiztosítási csomag is tartalmaz balesetbiztosítási elemeket.

2022 augusztus 11.
balesetbiztosítás, baleset

A baj mindig mással történik, velünk sosem...vagy mégis? A-tól Z-ig átvettük, hogy mit fedez a balesetbiztosítás, hol érvényes és hogyan kell bejelenteni a balszerencsés esetet a biztosító felé.

2020 december 07.
balesetbiztosítás, baleset, otthon, lakás, háztartási balesetek, tél, karácsony

Az ünnepi készülődésben sokan ki se látnak a rengeteg teendő mögül, a kapkodás azonban könnyen sérülésbe torkollhat. Cikkünkben a télen gyakran előforduló sérüléseket vesszük sorra.