Ördögfióka a családban: biztonság 2.0!

  • baleset
  • balesetbiztosítás
  • gyerek
  • gyerekbiztosítás
  • gyerekbaleset

Gyermekeink kalandvágya gyakran párosul merészséggel, melyekből sajnos sokszor születnek kisebb-nagyobb sérülések. Szülőként nem vagyunk ugyan mindenhatók, de segíthetünk a leggyakoribb balesetek megelőzésében. Lássuk, mit tehetünk szülőként, hogy csökkentsük a kockázatot:

Beszélgessünk el velük az ördögfiókák első számú veszélyforrásairól, melyeket ebben a bejegyzésben szedtünk listába; meséljük el saját tapasztalatainkat, ha vannak, akár gyermekkorunkból, amikor hasonló helyzetben voltunk. Sokszor muszáj lesz beletörődnünk, hogy csak saját bőrükön keresztül fogják megtanulni, mit hogyan szabad csinálni és hogy nem, de ettől függetlenül szüntelenül próbálkoznunk kell jobb belátásra bírni őket.

Tanítsuk meg nekik az alapvető közlekedési szabályokat. Így gyalogosan és kerékpárral is fogják tudni, hogy kell viselkedni az utakon, ahol bizony nincsenek egyedül. A többi közlekedőt, így az autósokat és a motorosokat is ki kell hangsúlyoznunk, és felhívni a figyelmet a velük kapcsolatos balesetveszélyekre, melyek a figyelmetlenségből származhatnak. Sokszor emlegessük, hogy a kereszteződésekben mindig álljanak meg, és alaposan nézzenek körül, mielőtt tovább indulnak! Mindemellett arra is kérjük őket, hogy mindig maradjanak pajtásaikkal, ha együtt mennek valahová, és vigyázzanak egymásra is móka közben!

Ismertessük meg velük azokat a háztartásban található szerszámokat, melyeket nem tudunk elzárni előlük. Mondjuk el, milyen könnyű megsérülni az éles vagy szúrós eszközöktől, és térjünk ki rá, milyen fontos, hogy rendeltetésüknek megfelelően használjuk azokat. Azokat a különösen veszélyes "játékokat", mint például egy otthoni darts szett vagy légpuska, avatatlan kezeknek számára sose hagyjunk hozzáférhető helyen!

Hamar eljön az idő, amikor a játszótérre is inkább nélkülünk mennének, nem akarják, hogy a szemünk sarkából figyeljük minden mozdulatukat. Éppen ezért ebben a helyzetben is fel kell őket világosítanunk, milyen következményekkel járhat, ha például kiesnek a hintából, pont a padkára. Nem biztos, hogy a későbbiekben ettől függetlenül nem fogja kísérteni őket a gondolat, hogy mégis kipróbálják, de remélhetőleg igyekeznek majd elkerülni a már ismert veszélyforrást, óvatosabbak lesznek és talán kevésbé kockázatvállalók.

Az olyan móka, mint a csúzlizás, lövöldözés szintén örök érvényű, teljesen megtiltatni lehetetlen küldetés volna a kalandvágyóbb gyerekeknek. Itt azt kell elmagyaráznunk, hogy sosem szabad emberre célozni, vagy társaik felé tartani egy ilyen lőszert, mert végzetes sérülések keletkezhetnek, ha egy óvatlan lövés véletlenül eltalál valakit. Alakítsunk ki minél biztonságosabb körülményeket, ha ilyesmivel akarnak játszani!

Gyermekünknek mindannyian szeretnénk megadni a lehető legmagasabb fokú törődést, melyhez sérülés esetén az anyagi biztonság is nélkülözhetetlen. A balesetbiztosítással éppen erről gondoskodhatunk: a kifizetés, melyet például csonttörés esetén kaphatunk, valódi segítség a kellemetlenségek között.

A gyerekekre kiterjedő balesetbiztosítást az egész családra - de legalább egy felnőttel együtt - van lehetőség megkötni. Ez azért is hasznos, mert baleset a felnőttekkel is történhet, és ha a szülő esik ki a munkából vagy éppen a pénzkeresetből, az ugyanúgy érinti a gyerek mindennapi életét is.

Kalkulátorunkban egyszerre több biztosító ajánlatát is összehasonlíthatja és kiválaszthatja a családjának megfelelőt. Kösse meg pár perc alatt, és töltse nyugodtabban a hétköznapokat!

2019 április 02.

Legfrissebbek

2023 november 28.
lakásbiztosítás, balesetbiztosítás

Sokan talán nem is tudnak róla, hogy egyéb biztosításaik is tartalmazhatnak balesetbiztosítási fedezetet. Pedig számos lakásbiztosítási csomag is tartalmaz balesetbiztosítási elemeket.

2022 augusztus 11.
balesetbiztosítás, baleset

A baj mindig mással történik, velünk sosem...vagy mégis? A-tól Z-ig átvettük, hogy mit fedez a balesetbiztosítás, hol érvényes és hogyan kell bejelenteni a balszerencsés esetet a biztosító felé.

2020 december 07.
balesetbiztosítás, baleset, otthon, lakás, háztartási balesetek, tél, karácsony

Az ünnepi készülődésben sokan ki se látnak a rengeteg teendő mögül, a kapkodás azonban könnyen sérülésbe torkollhat. Cikkünkben a télen gyakran előforduló sérüléseket vesszük sorra.